A II. Pálinkamustra

Megosztás a facebookon

2015. február 21-én tartotta a Dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör a második alkalommal megrendezett Miklósfai pálinkamustrát.

A zsűrizett pálinkákat a tavalyi évhez hasonlóan péntek este 18 óráig lehetett leadni a Mindenki Házában. A zsűrizés szombat délután 13 órakor kezdődött, ahol a két részre osztott zsűri osztályozta a 26 gazda 45 féle párlatát. A bíráló bizottság tagjai voltak: Komoróczi Lajos, Bedike Tibor, Gazdag Attila, és Szántó András. Maga a rendezvény 17 órakor kezdődött, melyet Németh József a kertbarát kör elnöke, és a borlovagrend tagja nyitott meg. Majd az idei felhozatalt a zsűri többi tagja pár szóban jellemezte. A beszédek, és a köszöntő után sor került az oklevelek kiosztására. Az idei évben 21 arany, 4 ezüst, 9 bronz, és 11 oklevél került kiosztásra.

Különdíjban részesült Milávecz László fekete noah pálinkája, Gárdonyi József vilmoskörte párlata pedig elnyerte a Miklósfa legjobb pálinkája címet.
A díjátadó után a kertbarát kör vadpörkölt vacsorával vendégelte meg a közönséget, melyet a „répás menyecskék” készítettek el (nagyon ízletesen).
Az est további részében a „versenyzők” egymás párlatait ízlelhették meg. Egy-két párlatot megkóstoltam én is, szeder, cserszegi fűszeres, vilmoskörte, naspolya, kajszibarack, vadkörte, és bodza. Utóbbi készítője elmondta, hogy egy tévedés folyamán készült a párlat, hiszen szörpöt szerettek volna készíteni a bodzából, de megerjedt, így hozott a gazdájának ezüst érmet.

Pár kép a mustráról.

További képek, és információ Imrei Ferenc blogján!

no images were found