Miklósfai Óvoda

Megosztás a facebookon

MIKLÓSFAI ÓVODA

Székhelye: 8831 Nagykanizsa-Miklósfa, Gárdonyi utca 10.
Telefon/Fax: (93) 318 208

Alapítványunk:

Adószáma: 18966675-1-20
Számlaszáma: 74000528-10001758

AZ INTÉZMÉNY BEMUTATÁSA

Miklósfán az 1960-as évek elejétől van óvoda. 1982-ig a helyi iskolához tartozott, majd a Ligetvárosi Óvodával óvodaigazgatóságként működött. l996-tól „Általános Iskola és Óvoda Nagykanizsa-Miklósfa” néven szerepel.

Az épület a 60-as évek elején iskolának készült, melyet 1991-ben bővítettek, s alakítottak át három csoportos, 75 férőhelyes óvodának. Tágas, világos csoportszobái, szociális helységei, jó tárgyi felszereltsége biztosítanak megfelelő körülményeket az itt folyó nevelő-oktató munkához.

Az intézmény gyönyörű zöld övezetben helyezkedik el. Mintegy 5000 m2-es füves, parkosított udvarral rendelkezik. Kerékpárút, homokozók, fából készült babaházak, mászókák, várak biztosítják a gyermekek számára az ideális játék és mozgáslehetőséget.

A nyugodt, falusias légkör, a közelben elterülő parkerdő, szántóföldek, szőlőhegy, kitűnő lehetőséget nyújtanak a Pedagógiai Programban megfogalmazott célok megvalósítására.

PEDAGÓGIAI MUNKÁNK

Szeretettel, de következetes elvárásokkal, jó szokások kialakításával, sokoldalú készség- és képességfejlesztéssel segítjük a gyermekek önállósodását, és éretté válását.

Pedagógiai programunkban kiemelt szerepe van a környezeti- és környezetvédelmi nevelésnek. Természetes környezetben, természetes körülmények között, gazdag élmény- és ismeretnyújtásra törekszünk sok mozgás és tevékenység által ott és akkor, ahol arra szükség van, és lehetőség nyílik rá. Környezeti adottságainkat- falusi élet a város közelségében –kihasználjuk nevelésünk egész rendszerében. Sokat sétálunk, kirándulunk, és kerékpár túrákat szervezünk, ezért nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy óvodánkban minden gyermek tanuljon meg biciklizni.

Felvállaltuk sajátos nevelési igényű, hallássérült gyermekek integrált nevelését-oktatását. Szakszerű fejlesztésük érdekében az utazó szurdopedagógiai szakszolgálat segítségét vesszük igénybe.

Intézményünkben lehetőség van igény szerinti néptánc-, és hitoktatásra, valamint megszervezzük a gyermekek úszásoktatását is.

Képviseljük mindazt ami szép, ízléses és művészi értékű. Részt veszünk a településrész hagyományai-nak megőrzésében, ápolásában.

Óvodánk hatékony működéséhez nagy segítséget nyújt a szülők által létrehozott „Miklósfai Óvodásokért Közhasznú alapítvány”.