A XVII. Répafőző Fesztivál

XVII_Repafozo-003

Az idei évben a Közművelődési és Városszépítő Egyesület 17. alkalommal, a Miklósfai Répafőző Fesztivállal indította idei programsorozatát. A sokak által répafőző verseny néven emlegetett esemény az egyesület legnagyobb rendezvénye. A tavalyi évhez hasonlóan a versenyzők idén is három kategóriában mérethették meg magukat. Változás volt a díjazás rendjében, ami a 2017-es évben a következőképpen alakult.

Minden nevező oklevelet kapott. A helyezést elért étkeket pedig arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmazta a zsűri.

Az eredmény kihirdetése előtt Rákhely Árpád a zsűri elnöke elmondta, hogy kellemes meglepetés volt számára az ételek remek minősége, valamint hozzátette, hogy a tavalyi évhez képest hatalmas a fejlődés.

XVII_Repafozo-014

Készül a díjnyertes répa.

A szakmai különdíjat a Miklósfai Mindenki Háza csapata nyerte el a miklósfai húsos-babos répájával.

A hagyományos ”egytál” répaétel savanyított répából kategóriában arany minősítést kapott a Dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör csapata babos-csülkös répa ételével. Ezüst díjazással jutalmazták a Mi-Nők Klub kemencés-csülkös répáját, bronzzal pedig Imrei Zsuzsanna hagyományos répa étkét.

Répából készült ételkülönlegességek kategóriában arany díjazásban részesült Horváth Imréné rakott répa húsgombóccal étele, ezüsttel értékelte a zsűri Németh Gézáné tej- és gluténmentes répás curry-jét és a Bajcsai Nyugdíjas Klub rakott répáját.

A répás rétes és répából készült édességek kategóriájában Horváth Imréné répás palacsintája vitte el az arany díjazást, az ezüstöt a Miklósfai Mindenki Háza aszalt szilvás répás rétese, a bronzot pedig szintén a Mindenki Háza fahéjas répás rétese nyerte el.

Az eredmény kihirdetése előtt most is, mint minden évben kulturális programmal szórakoztatták a rendezvényre látogatókat. Fellépett a Zalagyöngye Táncegyüttes, Baj Bianka, a Vanyó testvérek, és a Palini Általános Iskola növendékei, valamint Szabó „Szabca” István és Vukics Nikolett.

Az est házigazdája Hőbe István elnökhelyettes volt.

A szervezők ezúton is köszönik a nevezőknek a részvételt, valamint a Miklósfai Nyugdíjas Klubnak, a Mi-Nők Klubnak, a Dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör tagjainak a rengeteg munkát, a fellépőknek a színvonalas műsort, és mindenkinek, akik munkájukkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

A zsűri:

Rákhely Árpád zsűri elnök

Kóbor Béla, Pálfi Zsuzsanna, Vadkerti-Tóth Jánosné és Dancsó Ágnes a zsűri tagjai

A https://www.cialispascherfr24.com/cialis-bon-marche/ versenyre benevezett ételek!

no images were found