Családi Nap

Megosztás a facebookon

A Közművelődési- és Városszépítő Egyesület és egy, a helyi fiatalokból alakult, önkéntes csapat nagy szabású Családi Napot szervezett a Mindenki Háza udvarán és a környező tereken.

A pandémia miatt elhalasztott rendezvény 2021.06.05-én került megrendezésre. Hatalmas sikere volt, sokan ellátogattak az egész napos eseményre. A programokat úgy tervezték meg a szervezők, hogy minél több generációt, minél szélesebb kört tudjanak megszólítani és a helyi lakosság mellett akár a környező települések lakosságát is ide tudják vonzani. A programok között szerepelt traktor és kombájn bemutató, ugrálóvár, arcfestés, kézműves foglalkozás, színpadi gyerekprogramok, illetve az egyik legnagyobb sikert aratott program elem a hordóvonat, amely több száz kisgyermeket szállított körbe a környező utcákon. A további színpadi fellépőket is úgy válogatták össze, hogy a fiatal felnőttek és idősebb korosztály is találhasson magának szórakozási lehetőséget. Fellépett többek között a Pántlika néptánccsoport, a Nagykanizsai Fúvószenekar és Nagy Feró is. Mivel a Répafőző Fesztivál elmaradt januárban a pandémia miatt, szintén önkéntesek segítségével, háromszáz adag babos, húsos, paradicsomos répát készítettek hatalmas üstökben az ide látogatók nagy örömére. Ez a nap tényleg családiasra sikerült, mivel nagyszülők, szülők, gyerekek is részt vettek a rendezvényen és csaknem az egész településrészt sikerült megszólítani, mert már mindenki nagyon várta, hogy végre találkozhassunk egymással!

A program keretében került bemutatásra és felavatásra a Mindenki Háza új hangosítási rendszere, mely kiváló minőségű hangosítást biztosított végig a rendezvény során.

Szintén ezen a napon avatták fel a Mindenki Háza udvarán álló és a közelmúltban felújított padokat és asztalokat. A rendezvényt, a hangosítási rendszer megvásárlását és padok felújítását is a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Zrt. támogatta.

Fotó: Pap-Milávecz Petra