Hatalmas sikerrel tért vissza a Répafőző Fesztivál

Megosztás a facebookon

Két év szünet után 2023. április 15-én újra megrendezésre került a Mindenki Házában a XXI. Répafőző Fesztivál. A szervező ezúttal is a Közművelődési és Városszépítő Egyesület volt, ezúttal elsősorban a Családok Klubja állt a rendezvény élére a tapasztalt, idősebb segítőkkel kiegészülve és mind a háttérmunkában, mind a lebonyolításban igyekeztek mindent megtenni, hogy a látogatók a finom ételek mellett jól is szórakozzanak. A visszajelzések alapján ez jól is sikerült, hisz a konyhában 3 napig tevékenykedő hölgyek Horváth Imréné és Vadkerti-Tóth Jánosné vezetésével annyira finom répalevest és rétest sütöttek- főztek, hogy olyan történt, ami a tapasztalt Répafesztivál látogatók elmondása szerint még sose: a nap végére üres volt minden üst és tepsi is, minden elfogyott az utolsó cseppig illetve morzsáig!

Természetesen a lélek szórakoztatására is gondoltak a szervezők, a színpadon is egymást váltották a programok, nagy sikerrel szerepeltek a Szirének, a Szikrák Táncegyüttes fiataljai, de nagyon élvezte fiatal és idősebb is Auth Csilla koncertjét, a napot pedig egy fergeteges Strong utcabál zárta, a hűvös idő miatt a színházteremben.

Idén sem maradhatott el a főzőverseny, a megszokott három kategóriában ezúttal 12 ételt neveztek, de a zsűrinek így sem volt könnyű dolga, hisz igazi kuriózumok is a tányérokra kerültek.

Eredmények:

Hagyományos répaétel

  1. VSZ Gépészet Nagykanizsa
  2. Dr. Károlyi Attilta
  3. Molnárné Kránicz Hajnalka

Különleges répaétel

  1. Medgyaszay Étterem- Dukai László
  2. Pál Dorka
  3. Hári Ferencné

Édes vagy sós répás sütemény, rétesek

  1. Sgánecz Ferencné

A zsűri különdíját a kreatív ötletért és mint legfiatalabb versenyző Pál Dorka érdemelte ki.

A megszokott programok mellett idén kézműves vásár is színesítette a programot és a képek és a történetek tanúsága szerint fiatal és idősebb is egyaránt jól érezte magát.

Ezúttal is szeretnénk megköszönni Mindenkinek, aki hozzájárult akár élelmiszer- vagy anyagi felajánlásával, akár kétkezi munkájával a rendezvény sikeres megvalósításához, hisz ez is, mint minden program, csak együtt, összefogással lehetett sikeres!

Találkozunk a Családi Napon június 3-án!

Turi István képei itt megtalálhatóak!