I. Miklósfai Lekvármustra

Megosztás a facebookon

Október 14-én került megrendezésre az 1. Miklósfai Lekvármustra a Mindenki Házában. A rendezvényre hagyományos és különleges kategóriában lehetett a lekvárokat nevezni. 30 nevezőtől 80 minta érkezett be, ebből 48 a különleges kategóriában indult. Nagy örömünkre, nemcsak a helyieket sikerült megszólítanunk, hanem a környező településekről (Belezna, Becsehely, Letenye, Újudvar) is érkeztek minták a versenyre. A hat tagú zsűri Tóth István vezetésével órákon át dolgozott, hogy minden mintát végig kóstolva, egyesével értékelve meghozza a végső döntést. Tóth István elmondta, hogy igazán finom lekvárok érkeztek a mustrára, igazi különlegességekre is akadtak kóstolás közben.

A verseny végeredménye:

Hagyományos kategória:

1. Hajdu Szilárd- Fekete Noah
2. Tóth Istvánné- Magyar kajszi
3. Horváth Imre- Fekete Noah

Különleges, ízesített kategória:

1. Konczné Kovács Brigitta- Fahéjas othello szőlő
2. Koncz Bálint- Erdei gyümölcsös mangó
3. Rakos Judit- Berkenye

A lekvármustra mellett igazi őszi hangulat várta a Mindenki Házába látogatókat, sült gesztenye, sütőtök, zsíros kenyér, lekváros kalács is szerepelt a kínálatban.

A színpadon is egymást váltották a produkciók, a sort a Miklósfai Óvodások vásári műsora nyitotta, majd a tótszerdahelyi tamburások szórakoztatták a közönséget, az eredményhirdetéshez a Szirének teremtették meg az alaphangulatot, a szabadtéri színpadon a sort a molnári néptánccsoport zárta, végül pedig a Strong Együttes zenéjére rophatták a színházteremben a vendégek.

A színpadi programok mellett termelői vásár is színesítette a délutánt, igazán sokszínű kínálattal érkeztek az árusok hozzánk!

Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult a rendezvény megszervezéséhez, lebonyolításához! Aki idén lemaradt, ne csüggedjen, jövőre folytatjuk!